Final Evaluation - Technical support to the Papua New Guinea Forest Authority to implement a continuous and multi-purpose National Forestry Inventory


Az éghajlatváltozás és az erdészet két szorosan összekapcsolódó szektor PNG-ben. Az erdőirtás csökkentésével, valamint az erdők fenntartható gazdálkodásának előmozdításával, Pápua Új-Guinea hozzájárulhat a környezetváltozással járó kihívások hosszútávú kezeléséhez.

Az Európai Unió (EU) támogatja a helyi erdészeti hatóságok munkáját annak érdekében, hogy az erdők monitorozásának kapacitásait növelje, a „Technical support to the PNGFA to implement a multipurpose National Forest Inventory” projekt által, amelyet 2015 óta a FAO valósít meg. A projekt általános célja Pápua Új-Guinea éghajlatváltozási politikáinak és az éghajlatváltozás mérséklésére irányuló intézkedéseinek végrehajtásának támogatása, az Erdészeti Hatósághoz tartozó nemzeti erdészeti leltár által.

Szakértőnk egy független értékelést biztosít az öt OECD-DAC értékelési kritérium alapján a projektről, ezáltal hozzájárul PNG fenntartható erdészeti ágazatának munkájához és helyi környezetvédelmi intézkedésekhez.