Financing Agreements between the European Union and the Islamic Republic of Pakistan – for (1) Sindh Education Sector Support Programme ACA/2011/023-009" and (2) Khyber Pakhtunkhwa Education Sector Plan Support Programme (KP-ESPSP) ACA/2013/024-616


Ennek az értékelésnek a fő célja az Európai Unió releváns szolgáltatásai és az érdekelt felek részére a következők biztosítása:

  • mindkét ágazati támogatási program korábbi teljesítményének átfogó független értékelése, különös figyelmet fordítva az eredeti célkitűzések ősszehasonlítására az elért eredményekkel, és feltárva ezen eredmények okait
  • a legfontosabb tanulságok, következtetések és kapcsolódó ajánlások a jövőbeli költségvetési támogatási programok javítása érdekében.

A projekt révén az AESA Hungary és szakértője a következőkre törekszik:

  1. annak értékelésére, hogy az ágazati költségvetési támogatási programok milyen mértékben érték el a várt eredményeket, valamint hozzájárultak-e a partner tartományi kormányok oktatási ágazati terveiben tükröződő stratégiáinak végrehajtásához azáltal, hogy lehetőségeket teremtettek az ágazati politikai folyamatok és a politika végrehajtásának javítására.
  2. annak elemzésére, hogy a költségvetési támogatási programok miként járultak (vagy nem járultak) hozzá az államháztartás-irányítási (PFM) rendszerek megerősítéséhez, beleértve a kormányzati rendszerek jobb átláthatóságát, a belföldi bevételek hatékonyabb mozgósítását és az elszámoltathatóság fokozását.
  3. mindeközben figyelemmel léve a többi támogatási módra (kosár / közös alapok, projektek) is, annak érdekében, hogy felmérjék e módozatok kiegészítő jellegét és szinergiáját (vagy antagonizmusát) a költségvetési támogatással.
  4. a költségvetési támogatási műveletnek az M&E rendszerekre gyakorolt ​​hatásainak értékelésére a program által támogatott ágazatokban. A költségvetési támogatásnak a megfigyelési rendszerek megerősítésére kell irányulnia a támogatott ágazatokban, összhangban a meglévő nemzeti szintű megfigyelési és értékelési rendszerekkel, és hozzá kell járulnia az adatok jobb hozzáférhetőségéhez és hitelességéhez.